Kosten levenscyclus gebouw met meer dan 25% omlaag

Door virtueel te: ontwerpen, bouwen en beheren kunnen de totale kosten van de levenscyclus van een gebouw met meer dan 25% omlaag gebracht worden.

Virtueel ontwerpen met BIM betekent dat de architect al in de vroege ontwerpfase eenvoudig en tegen relatief weinig extra werk en kosten inzicht kan krijgen in de gevolgen van zijn ontwerpbeslissingen.

  • Direct inzicht in de energie prestatie en duurzaamheid van zijn ontwerp.
  • Direct inzicht in de bouw- en milieukosten van zijn gebouw
  • Direct inzicht of zijn ontwerp voldoet aan bepaalde onderdelen van het bouwbesluit
  • Direct inzicht of zijn ontwerp voldoet aan het PVE van de opdrachtgever.
  • Direct inzicht of er geen conflicten zijn tussen het bouwkundige, het constructieve en installatie technische ontwerp.

Gevolg hiervan is dat de Architect in kortere tijd een duurzaam en geoptimaliseerd ontwerp kan generen dat binnen het budget past.

Virtueel bouwen met BIM betekent dat een bouwwerk 2 x gebouwd wordt. 1 x virtueel en 1 x in de realiteit. Doordat het bouwwerk eerst virtueel gebouwd wordt kan de bouwtijd aanzienlijk verkort worden en de faalkosten geminimaliseerd.

  • Er kunnen verschillende bouwvolgorden worden gesimuleerd om te kijken welke het snelste en voordeligste is.
  • Conflicten tussen de prefab productie modellen worden vooraf al virtueel geconstateerd en opgelost en niet tijdens de bouw.
  • De opzichter kan direct zien of de bouw nog op schema ligt door de daadwerkelijke bouw te toetsen aan het virtuele bouwplanning.
  • Virtueel bouwen zorgt voor beter inzicht van alle betrokkenen wat leidt tot proactief en creatief denken en daling van de bouwkosten.

Bouwbedrijven die virtueel bouwen hebben een duidelijk en aan toonbaar concurrentievoordeel.

Virtueel beheren en onderhouden met BIM betekent dat alle benodigde informatie met een druk op de knop beschikbaar is en 3D gevisualiseerd kan worden. Hierdoor kan duidelijk gecommuniceerd worden naar alle partijen die betrokken zijn bij beheer en onderhoud met verlaging van de kosten tot gevolg.

Transparantie en vergelijk van appels met appels bij aanbestedingen doordat iedereen offreert op basis van de zelfde hoeveelheden gegeneerd en gevisualiseerd vanuit het virtuele model.

Het BIM model kan gekoppeld worden aan onderhoudsbegrotingen en facility management software waardoor er betere controle is op hoeveelheden en data juist geïnterpreteerd wordt, doordat het 3D gevisualiseerd kan worden.

Contact opnemen

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen