Meten is weten

Bij renovatie, restauratie, herbestemming, transformaties en voor beheer en onderhoud is het uitermate belangrijk om de actuele situatie van uw vastgoed goed in beeld te hebben.

Vaak komen de bestaande 2D tekeningen en andere opgeslagen gebouwinformatie niet meer overeen met de werkelijkheid of er ontbreken gegevens. Soms is er zelfs helemaal geen actuele informatie meer beschikbaar.

Wij zetten de nieuwste en meest efficiënte inmeettechnieken in om een 3D BIM (building information model) te genereren van uw vastgoed . We noemen deze service scan2BIM.

De technieken die we hiervoor inzetten zijn de volgende

3D inmeten met flexijet4BIM

Flexijet4BIM  BIMnD

Hierbij gebruiken we een laser die direct gekoppeld is aan onze BIM modelleer software. Alle gebouwonderdelen die we inmeten worden direct omgezet naar BIM objecten. Aan het eind van de meting lopen we dus met een BIM model naar buiten.

3D inmeten met pointclouds.

Hierbij gebruiken we een 3D laserscanner die als het ware een 360 graden foto maakt van de gescande ruimte , gevel etc. Dit beeld bestaat uit miljoenen punten die allemaal een xyz coördinaat bevatten.

3D laserscan bimnd

Deze pointcloud wordt ingelezen in onze speciale points4BIM software waardoor we de ingemeten punten kunnen verwerken tot BIM model.

Afhankelijk van de gewenste output en toepassing wordt het meest efficiënte scan2BIM proces bepaald

Buiten dat u met BIM beschikt over actuele en accurate plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten, biedt het BIM nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld oppervlaktes, volumes en hoeveelheden van alle aanwezige bouwdelen en ruimtes.

Daarbij is BIM een uitermate geschikt 3D communicatiemiddel waardoor veel kostbare misverstanden kunnen worden voorkomen.

Heeft u vastgoed dat moet worden ingemeten dan voorzien wij u graag van een passend advies.

Contact opnemen

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen